Tandprothesen bij Tandartsen De Zuidkaart

Als u een of meerdere tanden ontbreekt of die sterk aangetast zijn, dan kan een herstel in de vorm van een prothese nodig zijn. Zonder een behandeling kunt u gezondheidsproblemen krijgen of lopen uw andere gezonde tanden schade op. Onze algemene of gespecialiseerde artsen zorgen voor elk type prothese, afhankelijk van uw situatie en uw behoeften.

Vaste tandprothesen

Er zijn drie soorten tandprothesen:

  • Een kroon: met deze prothese kan een tand worden hersteld om de functie, vorm en het uiterlijk ervan te verzekeren.
  • Een brug: vervangt een of meerdere vaste tanden op ten minste twee tanden aan weerskanten van ontbrekende tanden (inlays, onlays, overlays*)
  • Een tandimplantaat: soort metalen wortel die op chirurgische wijze onder het tandvlees in de kaak wordt geplaatst. Zodra het implantaat is geplaatst, kan de chirurg-tandarts er kronen op plaatsen ter vervanging van de ontbrekende tanden.

Wat zijn inlays, onlays en overlays?

Inlays zijn gelijmde stukken in keramiek (of composiethars) waarmee ten minste de aangetaste tand kan worden hersteld door de rest van de tand zo veel mogelijk te behouden.

Onlays zijn gelijmde stukken in keramiek (of composiethars) waarmee een tandholte en knobbelpunt kunnen worden hersteld.

De overlays bedekken heel het tandoppervlak en zijn een goedkoper alternatief voor kronen.

Verwijderbare tandprothesen

Bij Tandartsen De ZuidKaart in Brasschaat plaatsen onze tandartsen twee soorten tandprothesen:

  • Gedeeltelijke of volledige prothese in hars
  • Skelet: volledige prothese in hars en metaal die op de tanden worden bevestigd

Een tandarts in Brasschaat nodig ?