Tandpreventie
( half )Jaarlijkse controle van het gebit door de tandarts of preventieassistente, met een grondige reiniging dmv ultrasoontrillingen ( water ) en het polijsten van de tanden. Dit voor het verwijderen van al het tandplaque. Indien nodig, nemen van RX opnames om verborgen gaatjes tussen de tanden te ontdekken.

Algemene tandheelkunde
Vullen van afgebroken tanden of cariës. Ook het functioneel ( kauwen / spreken ) en esthetisch opbouwen van de tanden komen hier aan bod. Het vullen van de tanden gebeurt steeds met een tandkleurige composietvulling. De vorm, kleur en stand van de tanden kunnen dmv tandkleurige vullingen verbeterd worden.

Kindertandheelkunde
In onze praktijk zijn kinderen meer dan welkom! Onze gespecialiseerde kindertandartsen staan steeds klaar met de nodige zorg en kennis. Reeds vanaf de leeftijd van 2 jaar raden wij aan, om uw kind kennis te laten maken met de tandarts. Van zodra de kiezen volledig zijn doorgebroken gaan wij de diepe groefjes    “sealen “, verzegelen, waardoor de kans op cariës erg afneemt.

Esthetische tandheelkunde
Om uw uitstraling te verbeteren kan men de tanden gaan bleken ( bleachen ). Dit kan onder professionele begeleiding van de tandarts bij ons in het kabinet, tijdens een 2 uur durende behandeling. Indien u de home bleaching  verkiest, zal de tandarts een afdruk nemen voor een bleeklepel, die u samen met de instructies en de bleekgel mee naar huis krijgt.

Prothese
Een uitneembare prothese ( kunstgebit ) kan een oplossing bieden voor het vervangen van enkele ontbrekende tanden, dan spreekt men over een partiële prothese. Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen kan er gekozen worden voor het plaatsen van een volledige prothese.

Kroon- en brugwerk
Wanneer een of meerdere tanden te sterk zijn aangetast door cariës of een trauma hebben opgelopen, zal de tandarts deze tand prepareren ( beslijpen ). De tandtechnieker gaat dan hierop een porseleinen kroon voor u vervaardigen. In tussentijd ga je naar huis met een tijdelijke restauratie, onmiddellijk vervaardigd door de tandarts. Bij het ontbreken van meerdere tanden, kan er ter vervanging een brug gemaakt worden. Deze zitten vast op 2 of meerdere omslepen pijlers. De ontbrekende tanden worden vervangen door zwevende elementen die vasthangen aan de pijlers.

Implantologie
Een implantaat of kunstwortel. Wanneer een of meerdere tanden verloren zijn gegaan, kan er een titanium  implantaat ( implantaten ) verschroefd worden in het kaakbot. Nadat het implantaat voldoende is ingegroeid, zal hierop een porseleinen kroon ( brug ) geplaatst worden.  Een groot voordeel van implantaten is, dat er geen naburige tanden moeten beslepen worden, zoals bij het maken van een brug met pijlers.